Het kan vriezen en het kan dooien. - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Jitske - WaarBenJij.nu Het kan vriezen en het kan dooien. - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Jitske - WaarBenJij.nu

Het kan vriezen en het kan dooien.

Door: Jitske

Blijf op de hoogte en volg Jitske

22 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Gegroet vanuit het Internetcafe,

Het gaat hier prima en ook het weer was de afgelopen dagen geweldig. Een winter met dagen van boven de 20graden, wie wilt dat nou niet?
Heerlijk en mijn armen en gezicht hebben zelfs een ienieminie kleurtje gekregen, haha.

De 3de shift, alweer de een na laatste shift zit er op en ik kan bijna niet geloven dat de volgende keer al de laattse zal zijn voor mij. De tijd vliegt voorbij, wat natuurlijk een goed teken is..Maar voor mij een minder feit, aangezien ik nog helemaal niet weg wil! Het lijkt alsof ik hier al maanden ben, ook al is het pas 2,5week. Ik heb al zoveel gezien, gedaan en beleefd dat doe je normaal niet in een paar weken. Ik ga het vast enorm missen, straks weer het normale leven. Ik heb gelukkig nog eventjes, dus ik blijf genieten.

Tijdens mijn vrije dagen heb ik weer leuke dingen gedaan. Ik heb de tafelberg beklommen, nou oke nu lieg ik. Ik ben met de kabelbaan erop gegaan en heb boven op de berg wel op een paar stenen geklommen :P Met mijn longen en conditie kom ik die berg helaas niet lopend/klimmend op, dus dan maar met de kabelbaan. Erg mooi uitzicht en het was prachtig weer, dus geweldige dag om de berg op te gaan.
Ook heb ik de winelands tour gedaan...Heerlijk wijn geproefd, maar niet heus. Heb geen wijn aangeraakt en toch genoten. De omgeving was prachtig en ik heb wel chocola geproefd en een ijsje gegeten. Nou dan is Jitske haar dag weer goed hoor ;)
Heb ook weer lekker in restaurantjes gegeten, dat is hier goedkoop..terwijl de supermarkt in verhouding dan erg duur is. De supermarkt is vergelijkbaar met Nederland, maar als je dan nagaat wat de mensen hier verdienen val je stijl achterover. De workers bij Masi verdienen maar rond de 1000rand per maand, dit is maar 100euro. Hier moeten ze dan dus een maand lang mee rond komen, bij ons betaal je daar niet eens je gas/water/electra van. Als de supermarkt dan dus vergelijkbaar is als bij ons, kun je ngaan hoe verschrikkelijk duur dat dus is!

Vanavond hebben we met het gehele Aviva House OBS en Aviva House Tableview een Braai. Heel zuid afrikaans en het is een soort barbeque. Heb er zin in en ben heel benieuwd of we nog gekke beesten te eten krijgen!

De 3de shift was leuk en ik heb weer geprobeerd wat meer met Christine te doen. Ze gaat gewoon echt vooruit en dat is super om te zien. Ze lacht veeel meer, ze geeft me kusjes, ze speelt meer en deelt ook meer met andere kinderen. Geweldig om zo'n vooruitgang te mogen mee maken. Wel heel SAD is dat ik weg ga volgende week en ja dan hoop ik dat iemand anders het van me over gaat nemen.
Met zijn allen hebben we ook een wandeling gemaakt en zijn naar de speeltuin geweest. Dit was meer een modderpoel, dus hierna hadden we veel moddermonsters! Het was super lekker weer en de kinderen genoten enorm en daar gaat het uiteindelijk ook gewoon om. Er is ook super goed nieuws, want er worden twee kinderen geadopteerd. Een oudere jongen, gaat vrijdag naar zijn nieuwe huis..helemaal super! En een meisje wordt waarschijnlijk ook geadopteerd, maar dat zal nog wat langer duren voordat ze weggaat bij Masi.

Om met dit goede nieuws dan maar af te sluiten.
Ik ga er vandoor!
Op mijn facebook pagina heb ik wat foto's neergezet, dus als je zin hebt neem er een kijkje.

Liefs,
Jitske.

• 25 Juli 2009 - 18:08

Papa:

nog 2 jaar hard studeren en wie weet wat dan de toekomst brengt...misschien zie je ze wel terug.

veel plezier + kus

papa

• 27 Juli 2009 - 14:47

Dorien:

Heey Jits!!

wat ontzettend gaaf wat je doet zeg :D erg leuk om te lezen.
    Meid have fun nog :D

liefs